مدیریت نوآورانه
مدیریت نوآورانه در بیان ساده به معنای هدفگذاری و برنامهریزی، انگیزهبخشی، هماهنگی و کنترل فعالیتها، ارزیابی و تخصیص منابع، ایجاد و تقویت روابط، کشف و توسعه استعدادها و درک صحیح از میزان تقاضا است. مدیریت نوآورانه دوری گزیدن از قوانین، فرایندها و شیوههای مدیریت سنتی و یا فرمهای سازمانی مشتری محور که در شیوهی مدیریت تاثیر میگذارند، تعریف شود.
تغییر در سازمان ها با مدیریت نوآورانه
در سازمانهای بزرگ تنها روش برای تغییر نحوه کار مدیران، بازآفرینی فرایندهای کاری آنان است. فرایندهای مدیریتی مانند برنامهریزی استراتژیک، بودجهبندی، مدیریت پروژه، استخدام و ترفیع، توسعه اجرایی، ارتباطات درون سازمانی، مدیریت دانش و … مواردی هستند که مدیریت را به فعالیتی روزمره تبدیل میکنند. اینجاست که نوآوری مدیریت این فرایندها را هدف قرار میدهد
مدیریت نوآورانه در شرکت بزرگ وایرپول
وایرپول، بزرگترین تولید کننده لوازم خانگی در جهان است که خود را به یک مجموعه نوآور مدیریتی تبدیل کرده است. در سال ۱۹۹۹ زمانی که مباحث وفاداری مشتری در خرید لوازم خانگی مطرح شدند، دیو وایتون مدیر شرکت، چالشی را برای مدیران خود تعیین کرد: وایرپول را به ساختارشکنترین و دوستداشتنیترین نوآوری جهان تبدیل کنید. از نگاه بیرونی مشخص بود که آقای وایتون بدنبال نوآوری در همه کس و همه جا است ولی این کار مستلزم ایجاد فرایندهای نوآورانه بود. تلاش آنها طی ۵ سال و با مدیریت نوآورانه در برنامه زیر منجر به تغییر در فرایندهای اصلی سازمانیشان شد:

- نوآوری سازمانی به موضوع اصلی در برنامههای توسعه رهبریوایرپول تبدیل شد.
- بودجه اختصاصی برای پروژههای تعریف شد که استانداردهای بسیاری بالای نوآوری سازمانی داشتند.
- هر برنامه توسعه محصولی میبایست شامل میزان مشخصی از نوآوری سازمانی میبود.
- تربیت بیش از ۶۰۰ مربی نوآوری در جهت ارتقاء نوآوری سازمانی
- حضور تمامی کارکنان حقوق بگیر در یک دوره نوآوری سازمانی در کسب و کار
- انتخاب نوآوری سازمانی بعنوان بخش بزرگی از برنامه مدیریتی طولانی مدت
- تخصیص زمان مشخص در جلسات بررسی وضعیت کسبوکار برای بحثهای عمیق و کاربردی درباره عملکرد نوآوری سازمانی آن واحد
- ساخت یک پورتال نوآوری که امکان دستیابی کارکنانوایرپول از همه جای دنیا برای استفاده از ابزارهای نوآورانه و دادههای شرکت را فراهم میکرد.
- توسعه معیارهایی که میزان نوآوری سازمانی را ارزیابی میکردند. مانند ساعتهای تخصیص شده برای پروژههای نوآورانه، تعداد ایدههای جدیدی که وارد فرایندهای شرکت شدند.
وایرپول به یک باره به تمامی این تغییرات دست نیافت و بارها در این مسیر دچار اشتباه شد. تبدیل یک سری ایدههای مدیریت نوآورانه به شیوههای جدید، کاربردی و ریشهدار نیاز صبر، تلاش و زمان بسیار است ولی نتیجه آن پایدار خواهد بود.
خلاصه و جمع بندی:
این تحقیقات به ما نشان میدهند که مدیران نوآور جهان در مقابل با ریسکها، آنها را پس نمیزنند بلکه مدیریتش میکنند. این دسته از مدیران به شدت کنجکاو و فرصتطلب هستند. مدیرانی که به در تصمیمات خود بیشترین نوآوری را دارند به لحاظ شخصیتی افراد بسیار تاثیرگذار و اقناع کنندهای هستند. و در تصمیمات خود اعتماد به نفس و شهامت بسیاری دارند.