پروژه ی متروی اصفهان داستانی طولانی دارد که ساخت آن از سال ۱۳۸۰ آغاز شد.در خط یک مترو سفر از نخستین ایستگاه در شمال غرب اصفهان یعنی ایستگاه «قدس» آغاز و به سمت ایستگاه «دفاع مقدس» در جنوب میرود. سفری که گویی برزخ را طی میکند و مسافران را از گذرگاههای بیروح به مقصدهایی زیبا و بانشاطتر میرساند. این مسیر ۲۰.۲ کیلومتری به پایانه مسافربری صفه در جنوب اصفهان ختم میشود در خط یک مترو اصفهان ۲۰ ایستگاه وجود دارد.
مترو اصفهان از ساعت ۶:۳۰ صبح الی ۲۱:۳۰ آماده خدمت به شهروندان است و در روزهای تعطیل و روز جمعه نیز فعالیت ندارد. با ما در نیمو همراه باشید تا لیست آدرس ایستگاههای مترو در اصفهان را باهم مرور کنیم.
ایستگاه متروی قدس (عاشق آباد)
ایستگاه قدس اولین ایستگاه های مترو اصفهان و شروع سفری است که به آزادی و سپس دفاع مقدس میرسد. خط و ایستگاه اول با نام ایستگاه قدس در هم آمیخته اند. آدرس این ایستگاه در شهرک قدس خیابان امام خمینی قرارگرفته است.
ایستگاه قدس همزمان با بهرهبرداری از خط یکم مترو اصفهان در سال ۱۳۹۴ شروع به کارکرد. ایستگاهی که از جنوب شهر به شمال شهر متصل میشود و در فضایی به وسعت ۱۳۶۰۰ متر بناشده است. خط یک دارای ۲۰ ایستگاه است و در سه فاز مختلف تأسیس شده است.
این ایستگاه که در ورودی آن به خیابان امام خمینی باز میشود در دو طبقه سکو و بلیتفروشی طراحی و پیادهسازی شده است. نما و طراحی این ایستگاه بسیار ساده است و با سنگهای خاکستری پوشانده شده است. مسافران در این ایستگاه پس هر ۱۵ دقیقه یکبار انتظارشان برای ورود قطار مترو به سر میرسد. فاصله این ایستگاه با ایستگاه بعدی ۱۳۶۰ متر است.
ایستگاه متروی بهارستان
ایستگاه بهارستان دومین ایستگاه های مترو اصفهان در خط یک مترو است. ایستگاهی که در منطقه ملک شهر و خیابان بهارستان واقعشده است. فضای تاریک و سنگ نماهای خاکستری و تیره، سکون و بی حسی را به مسافران القا میکند. طوریکه مسافران دوست ندارند در آن فضا دقایق خود را بگذرانند. طراحی و رنگآمیزی دلچسبی در این ایستگاه دیده نمیشود. ایستگاهها صرفاً برای عبور و مرور ساختهشدهاند بدون توجه به روحیه افرادی که دقایقی را در آن سپری میکنند. این ایستگاه جز اولین ایستگاهها در مراحل ساخت مترو اصفهان بوده البته شاید در آینده برنامههایی برای زیباسازی آن توسط شهرداری اصفهان تدوین شود.
وسعت این ایستگاه ۸۲۰۰ متر است که در دو طبقه برای فروش بلیت و سکوهای مسافر گیری طراحی شده است. فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۱۴۰۰ متر است.
دیوارهای مترو جایی برای دیده شدن و تبلیعات شما کدام دیوار را می خواهید؟
ایستگاه گلستان
ایستگاه مترو گلستان، ایستگاه سوم در خط یک اتصال شمال عربی اصفهان به جنوب اصفهان است. این ایستگاه های مترو اصفهان در بین دو ایستگاه بهارستان و شهید مفتح قرارگرفته است. آدرس این ایستگاه در ملک شهر، خیابان بهارستان است. فضایی بالغبر ۹۴۷۸ مترمربع برای طراحی و پیادهسازی این ایستگاه مترو اختصاص دادهشده است.

فضای این ایستگاه در دو سطح بلیتفروشی و سکوها تدوینشده و نظیر ایستگاه قبلی با طراحی سنگ نماهای خاکستری تیره و تاریک است. فاصله این ایستگاه با ایستگاه بعدی ۱۳۲۶ متر است.
ایستگاه شهید مفتح
ایستگاه شهید مفتح گام چهارم در مسیر ایستگاههای مترو خط یک شمال به جنوب اصفهان است. این ایستگاه در خیابان بهارستان، نبش خیابان شهید مفتح و مرز ورود به منطقه ملک شهر واقعشده است.
طراحی این ایستگاه با ایجاد تفاوتهایی به زیبایی گراییده است. این ایستگاه همانند ایستگاه «شهید علیخانی» با آجرهای قرمز و طراحیهای اسلامی و هلالهایی که در طراحی داخلی آنها بهکاررفته است متفاوت شده است. تفاوتهای ایجادشده کمی روح انسانی به این ایستگاهها تزریق کرده است تا مسافران دقایق شادتری را در سکوها به انتظار بگذرانند.

البته این ایستگاهها هنوز باروح زیبایی که در ایستگاههای بالای شهر بهکاررفته فاصله بسیاری دارند.
این ایستگاه با مساحت ۱۳۶۶۱ متر در دو طبقه سکو و بلیتفروشی طراحی شده است و با فاصله ۱۲۹۸ متر با ایستگاه بعدی قرارگرفته است.
ایستگاه شهید علیخانی

ایستگاه شهید علیخانی در میدان شهید علیخانی اصفهان قرارگرفته است. این ایستگاه پنجمین ایستگاه های مترو اصفهان از مجموعه ۲۰ ایستگاه خط یک است.
ایستگاه شهید علیخانی هم مانند ایستگاه «شهید مفتح» با آجرهای قرمز تزیینشده است. البته طراحیهای اسلامی و هلالهایی که در طراحی داخلی آن بهکاررفته است روحی لطیف به طراحی داخلی آن داده است. مسافران در ساختمان این ایستگاه که در دو طبقه بلیتفروشی و سکوها است با حس بهتری در انتظار قطار میمانند. مساحتی بالغ بر ۱۶۹۸۵ مترمربع برای این ایستگاه در نظر گرفتهشده است.
از طریق این ایستگاه دسترسی به پارک گل محمدی بسیار آسانتر شده ست. با طی ۱۱۳۴ متر قطار مترو به ایستگاه بعدی میرسد.
ایستگاه جابر
ایستگاه جابر در تقاطع خیابانهای جابر و شهبازی قرارگرفته است. این ایستگاه که در فاصله ۱۲۹۵ متری از ایستگاه شهید علیخانی قرار دارد و ششمین ایستگاه های مترو اصفهان در خط یک است.
معماری ایستگاه در دو طبقه متشکل از سالن فروش بلیت با فضاهای تأسیساتی (که در سطح زمین اجرا شد) میباشد و در طبقه زیرین آن سکوها و سایر فضاهای تأسیسات ویژه طراحی شده است. وسعت این ایستگاه بالغ بر ۷,۰۰۰ مترمربع میباشد که در زمینی به وسعت ۴,۰۰۰ مترمربع احداث گردیده است. ایستگاه مترو جابر در اصفهان، بلوار کاوه، خیابان جابر انصاری قرار دارد.
ایستگاه کاوه

ایستگاه کاوه هفتمین ایستگاه های مترو اصفهان از سمت شمال غربی شهر است. این ایستگاه در خیابان کاوه و جنب ترمینال کاوه است. از این ایستگاه با پنج دقیقه پیادهروی میتوان به هتل کاوه که در خیابان کاوه واقعشده است رسید.
مسافران بسیاری مسیر بین کاوه تا صفه را بهراحتی با مترو طی میکنند. ساکهایشان را در مسیر بین ماشینها و تاکسیها به دوش نمیکشند و در کوتاهترین زمان ممکن سر ساعت به ایستگاه صفه میرسند.

این ایستگاه در فضایی نیمهباز است جوری که نور خورشید از نورگیرها رد میشود و خورشید در سکوها بر سر مسافران دست میکشد. معماری خاصی در این ایستگاه بکار نرفته است و طراحی سادهای دارد. بنای این ایستگاه در زمینی به مساحت ۱۲۱۴۵ مترمربع در دو سطح سکوها و بلیتفروشی بناشده است. فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۱۲۹۸ است که در بخشهایی از راه به سطح زمین میآییم و نور و روشنایی را میبینیم.
ایستگاه شهید چمران
ایستگاه شهید چمران در خیابان کاوه نرسیده به بزرگراه چمران نبش خیابان شمسآبادی قرار دارد. این ایستگاه هشتمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر خط یک مترو اصفهان است.
معماری این ایستگاه همانند ایستگاههای بهارستان و باهنر با سنگ نماهای خاکستری و تیره فضایی دلگیر و تاریک ایجاد کرده است. تاریکی فضا انتظار را برای مسافران جانفرسا میکند. تا زمان انتظارشان بیشازاندازه طولانی به نظر برسد.
ساختمان دوسطحی این ایستگاه شامل بلیتفروشی و سکوها در فضایی بالغ بر ۱۰۰۰۰ متر بناشده است. فاصله ایستگاه شهید چمران تا ایستگاه بعدی ۹۰۲ متر است
برای دیده شدن در جایی که روزانه هزاران مسافر تردد دارند کافیست کلیک کنید
ایستگاه باهنر
ایستگاه مترو باهنر در بلوار کاوه نزدیک به خیابان ۲۵ آبان و خیابان باهنر نهمین ایستگاه های مترو اصفهان در خط شمال به جنوب اصفهان است.
ایستگاههای «باهنر» با سنگ نماهای خاکستری و مشکی با طراحی بسیار ساده و دمدستی، باعث شده تا این ایستگاه روح نداشته باشند. البته امیدواریم در آینده این ایستگاهها موردتوجه شهرداری قرار بگیرند و معماری آنها مورد بازبینی قرار بگیرد.
ایستگاه این در دوطبقه سکوها و فروش بلیت سر چهارراه باهنر و در فاصله بسیار کمی تا ترمینال بابل دشت واقعشده است. فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۸۳۹ متر است.
ایستگاه شهدا
ایستگاه مترو شهدا، دهمین ایستگاه های مترو اصفهان است که شمال اصفهان را به جنوب آن پیوند داده است این ایستگاه در میدان شهدا بین محور تاریخی چهارباغ و خیابان کاوه قرار دارد. این ایستگاه با نمایِ بتنیِ موقر و ترکیبی هنرمندانه و با نمای مدرن شیشهای اسپایدر، حواس هر بینندهای را به خود معطوف میکند.

سالن بلیت ایستگاه شهدا با ترکیب هماهنگ بتن، شیشه و استیل این ایستگاه را به یکی از زیباترین و خاصترین ایستگاههای متروی شهر اصفهان تبدیل کرده است.
در راستا طرح ایجاد «گودالهای باغچهای» در ایستگاههای مترو پیشنهادهایی از جانب میراث فرهنگی به شهرداری اصفهان شد. در پی استقبال از این طرح ایستگاه شهدا با الهام گرفتن از «گودال باغچه ایرانی ” طراحی شد. نورپردازی خاص و بینظیر این ایستگاه یکی از نقاط قوت دیگر این ایستگاه است.
ایده اصلی در نورپردازی ایستگاه، تلفیقِ نور و متریال معماری باهم در جهت تأکید روی ساختار معماریِ بنا بوده است. بدین منظور برای دنبال کردن روند طراحی نورپردازی، به ایجاد لایههای مختلف روشنایی و تفکیک آنها با توجه به متریال ها و کارکردهای مختلف معماری پرداخته شد. بهعنوانمثال برای مسیرهای تردد، استفاده از پترن هایِ نوری، فضاهای محصور نور عمومیِ غیرمستقیم با تأکید بر متریالِ بتنِ اکسپوز و برای عناصر کاربردیِ فضا نورهای تاکیدی و نقطهای بهکاررفته است.
ایستگاه شهدا در دو طبقه با مساحت ۱۱۷۰۰ مترمربع و در عمق ۱۷ متر از سطح زمین قرار دارد. عرض ایستگاه ۲۴ متر و طول آن ۱۰۰ متر (بین ورودی و خروجی تونلهای دو سوی ایستگاه). فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۸۷۸ متر است.
ایستگاه تختی
ایستگاه مترو تختی، یازدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در خط شمال به جنوب اصفهان است که در خیابان چهارباغ روبرو ورزشگاه تختی و در چهارراه تختی قرار دارد. ایستگاه تختی با زیربنای ۱۰ هزار مترمربع با هزینه ۴۶۱ میلیارد ریال در محل چهارراه تختی اصفهان احداثشده است.

ایستگاه تختی مترو اصفهان یکی از اصلیترین ایستگاههای قطار شهری اصفهان به شمار میرود که در محل چهارراه تختی اصفهان واقعشده است. در ساخت این ایستگاه از معماری ایرانی و اسلامی استفادهشده است، نور مناسب و سیستم تهویه مطلوب از دیگر ویژگیهای ایستگاه یازدهم قطار شهری میباشد.
این ایستگاه علاوه بر برخورداری از معماری ایرانی اسلامی خاص، شاخصه ویژهای نیز دارد. در این ایستگاه نور طبیعی آسمان از فضای بیرون وارد ایستگاه میشود و همین عامل این ایستگاه را روشنتر از سایر ایستگاهها نموده است. ورود نور طبیعی از سازه خورشیدی به داخل ایستگاه باعث شده است تا زیاد احساس نشود در زیرزمین قرار داریم.
برخلاف سایر ایستگاههای خط یک که بهصورت زیرزمینی هستند و از نور مصنوعی تغذیه میشوند، این ایستگاه مترو اصفهان با ترکیبی از برق و نور آسمان روشن میشود و این باعث شده به زیبایی معماری آن افزوده شود.
در حین انجام مراحل احداث پروژه ایستگاه تختی در مترو اصفهان برخی از آثار تاریخی سفالی کشف شد که با همکاری میراث فرهنگی پس از مرمت اکنون در این ایستگاه به نمایش گذاشتهشدهاند.

کشف ۲۲ ظرف سفالی که بیشتر آنها متعلق به قرن ۳ تا ۵ هجری و تعدادی نیز متعلق به قرن ۵ الی ۷ هجری هستند در آبان ۹۴ انجام شد. این ظروف ساختارشان مربوط به دوران سلجوقی است و در عمق هفت تا هشت متری ایستگاه تختی و طی عملیات باستانشناسی کشف شدند. البته در تعدادی از این آثار مکشوفه، سفالهای منقوش و لعابدار به چشم میخورد که با توجه به دوره ساخت آن، منحصربهفرد هستند.
در حال حاضر دو استند موزهای که نمونههای آن در مترو شهرهای آتن، میلان و استانبول وجود دارد برای نمایش این آثار کشفشده نصبشده است. این استندها برای نخستین بار در کشور و در شهر اصفهان عملیاتی شدهاند. ساخت و نصب تندیس پهلوان تختی یکی از ویژگیهای خاص دیگر این ایستگاه مترو اصفهان است.
هتل آزادی در فاصله سه دقیقهای و هتل صبا با فاصله پنج دقیقه از این ایستگاه قرارگرفتهاند. فاصله تا ایستگاه بعدی ۷۲۲ متر است.
این همه فضا برای دیده شدن شما کدام دیوار مترو را می خواهید؟(کلیک کنید)
ایستگاه امام حسین (دروازه دولت)
ایستگاه امام حسین نقطه اتصالی دیگری در میان ایستگاه های مترو اصفهان است که ما را به تمام زیباییها پیوند میدهد. این ایستگاه دوازدهمین ایستگاه در مسیر اتصال شمال به جنوب در مترو اصفهان است.

مهمترین شاخصه ایستگاه امام حسین (ع) استفاده از معماری ایرانی و اسلامی است. علاوه بر این ایستگاه امام حسین بزرگترین ایستگاه خط یک قطار شهری اصفهان و یک ایستگاه تقاطعی محسوب میشود، زیرا در آینده خط دو نیز از این ایستگاه عبور خواهد کرد. مساحت این ایستگاه بالغ بر ۲۰۰۰۰ مترمربع است.
در این ایستگاه طی کاوشهای باستانشناسی آثار کانال تاریخی دوره صفویه، پایههای کاخ تاریخی کوشک جهاننما و آبراهه کوچکی در سطح میدان کشف شد. این آبراه دوران صفوی بدنه آجری به همراه ساروج داشته و در آن قطعات سنگی بهکاررفته است. این مسئله اتفاق خوبی بود که البته برای حفظ، مرمت و احیاء آثار مکشوفه اقدامات لازم انجامشده است. البته در حال حاضر آثار مکشوفه بهصورت حفاظتشده در ایستگاه به نمایش گذاشتهشدهاند.
این ایستگاه دریکی از میدانهای پرتردد شهر واقعشده و حدود ۸ خیابان به آن ختم میشود. از مهمترین این خیابانها میتوان به خیابان چهارباغ، خیابان طالقانی، خیابان باب الرحمه، خیابان سپاه و خیابان باغ گلدسته اشاره کرد.
نزدیکی این ایستگاه به بخشهای تاریخی مهم و دیدنی اصفهان بسیار هیجانانگیز است تا مسافران به مقصدشان بسیار نزدیک باشند. میدان نقش جهان، چهلستون، گذر چهارباغ، عمارت هشتبهشت، موزه علوم طبیعی و هنرهای معاصر بخشهایی از تاریخ هستند که در این بخش اصفهان قرار دادند. دسترسی به استانداری، شهرداری مرکزی، پارک شهید رجایی و مرکز خرید ارگ جهاننما از ویژگیهای موقعیتی متمایز دیگر این ایستگاه است.
ایستگاه امام حسین (ع) دارای سه ورودی است که دو ورودی مورد بهرهبرداری قرارگرفته، افزود: یکی از ورودیها سمت شمال شرق جنب خیابان سپاه و چهارباغ پایین، ورودی غربی سمت ساختمان جهاننما است که مسافر گیری در آن انجام میشود و ورودی سوم در جنوب شرق جنب خیابان باغ گلدسته و چهارباغ عباسی است که به دلیل مسائل مالی هنوز تملک نشده است.فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۱۰۱۰ متر است.
ایستگاه انقلاب
ایستگاه انقلاب سیزدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال به جنوب خط یک است. این ایستگاه با معماری زیبا و مفهومی خود مسجدهای ایرانی را یادآوری میکند که با ترکیب رنگی زیبا این شگفتی را بهحداعلا رساندهاند.
در این ایستگاه سقف قوسی بتنی با دهانه ۲۵ متر احداث و آیتم نازککاری انجام نشد تا با توجه به اینکه باید باغچههای چهارباغ عباسی را به حالت اولیه خود باز میگرداندند، مردم بتوانند شاهد این اتفاق مهم مهندسی باشند.
از لحاظ جغرافیایی دسترسی به سیوسهپل، گذر چهارباغ عباسی، هتل عباسی و مدرسه چهارباغ از طریق این ایستگاه بسیار آسان شده است. این ایستگاه از سویی با معبر چهارباغ پایین به سمت سی و سل و رودخانه زایندهرود میرود تا با قدم زدن در فضای اصیل معماری ایرانی با کافههای زیبا و بوی قهوه دل ببرد.
از سویی دیگر هتل عباسی و مدرسه چهارباغ دیدنیهای تاریخی هستند که از طریق این ایستگاه قابل دسترسیاند. فاصله این ایستگاه تا ایستگاه بعدی ۸۹۵ متر است.
در نزدیکی ایستگاه انقلاب نیز هتلهای بسیاری قرار دارند که فاصله آنها بهصورت پیاده متفاوت است و ازجمله آنها میتوان هتل عالیقاپو با دو دقیقه فاصله، هتل تویست با دو دقیقه فاصله، هتل عباسی با شش دقیقه فاصله، هتل سفیر با شش دقیقه فاصله، هتل ونوس با پنج دقیقه فاصله را نام برد.

ایستگاه سیوسهپل
ایستگاه متروی سیوسهپل چهاردهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر خط مترو شماره یک است. این ایستگاه در ۳۰۰ متر ابتدای خیابان چهارباغ بالا قرار دارد. خیابان چهارباغ بالا در دوران صفویه به دستور شاهعباس اول ساختهشده است. این ایستگاه با توجه به ملاحظات تاریخی در عمق ۲۲ متری سطح زمین احداث گردیده است.

این پروژه با توجه به وجود آبهای زیرزمینی در عمق ۱۰ متری زمین و روش اجرای آنکه از بالا به پایین میباشد بهعنوان یکی از پروژههای منحصربهفرد در مترو اصفهان شناسایی شده است.
ایستگاه «سیوسهپل» یکی از زیباترین و باروحترین ایستگاههای مترو اصفهان است. سنگ نماهای کرمی و سفید، فضای روشن و عکسهای اماکن تاریخی شهر، جَو خوبی را ایجاد کردهاند و مسافر از بودن در این ایستگاه جان تازهای میگیرد.
زیربنای این ایستگاه ۹۰۰۰ مترمربع است. از دیگر ویژگیهای خاص این پروژه میتوان به اجرای هسته مرکزی و سکو مسافر گیری بهصورت جزیرهای به طول ۱۲۰ متر و عرض ۲۴ متر اشاره نمود.
ویژگی دیگر این ایستگاه این است که در مسیر رسیدن به آن از زیر پایههای سیوسهپل رد نشده است. درواقع مترو سیوسهپل را دور زده است و با نزدیکترین فاصله که در پایه جنوبی است ۴۰ متر فاصله دارد. از طرفی با قسمت مرکزی سیوسهپل نزدیک ۹۰ تا ۱۰۰ متر فاصله دارد.
ایستگاه مترو سیوسهپل از لحاظ موقعیتی به رستوران آرا خان و مجتمع کوثر نزدیک است. خیابان چهارباغ عباسی بالا گذری است که قدم زدن در آن بسیار دلپذیر است. این ایستگاه در ادامه با طی کردن ۱۱۹۴ متر به ایستگاه بعدی میرسد.
ایستگاه شریعتی
ایستگاه شریعتی پانزدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال غرب اصفهان به بخش جنوبی این شهر است. این ایستگاه در خیابان چهارباغ بالا، مقابل بیمارستان شریعتی واقعشده است.

این ایستگاه با سه بخش مهم در خیابان چهارباغ نزدیک است روبروی یکی از خروجیهای ایستگاه مترو بیمارستان شریعتی و در جهتهای دیگر میتوان به دادگستری کل و مجتمع پارک رسید.
ایستگاه شریعتی با فضای روشن و جان بخش خود فضای آرام و دوست داشتنی را برای مسافران فراهم کرده است. ایستگاههای بالا شهر با توجه به اینکه در فازهای انتهایی پروژه مترو اصفهان قرار داشتند توجه بیشتری به نما و طراحی داخلی آنها شده است و روح و معماری ایرانی اسلامی در آنها بکار رفته است.
مسافران از دیدن این زیباییها بسیار لذت میبرند. البته در این ایستگاه قطار مترو با طی ۷۱۹ متر به ایستگاه آزادی میرسد.
ایستگاه آزادی:
ایستگاه آزادی شانزدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال غرب اصفهان به بخش جنوبی این شهر است. این ایستگاه دریکی از مهمترین میادین این شهر، در میدان آزادی قرار دارد.

این ایستگاه یکی از مهمترین ایستگاهها است که در شاهراه ارتباطی اصفهان واقعشده است و به قول معروف سر دروازه شیراز است و در صورتی که قصد تغییر خط داشته باشید یا مسیری متفاوت را بخواهید طی کنید از این ایستگاه استفاده میشود.
ایستگاه آزادی به علت واقع شدن در محل تلاقی با خط ۳ مترو اصفهان در فضایی با مساحت ۲۱۸۶۸ مترمربع بناشده است. این فضای بزرگ در دو طبقه باجه بلیتفروشی و سکوها برای استفاده مسافران طراحی شده است. از ایستگاه قدس تا ایستگاه دروازه شیراز یا آزادی را میتوان در ۳۳ دقیقه پیمود.
ایستگاه «آزادی» میتواند برای مسافرین حال خوبی به همراه داشته باشد. بهویژه فضای بسیار باز و گسترده آن، راحتی بیشتری را فراهم میکند. این ایستگاه آنطور که عنوانشده با تم صفویه طراحیشده تا با هویت شهری همخوان باشد.
دیوارهای این ایستگاه با اجرهای رنگی به سبک خاصی طراحی شده اند و زیبایی منحصر به فردی در ان دیده می شود. این ایستگاه با در ادامه راه با طی کردن مسافت ۸۴۵ متر به ایستگاه دانشگاه در خیابان آزادی میرسد.
ایستگاه دانشگاه:
ایستگاه دانشگاه هفدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال غرب اصفهان به بخش جنوبی این شهر است. این ایستگاه در خیابان هزارجریب، مقابل در شرقی دانشگاه اصفهان قرار دارد.

در این ایستگاه خط یک مترو ابداعی جدید برای تلفیق هنر و دانش بکار رفته است. در این ایستگاه با استفاده از خط زیبای ثلث، آیه شریفه آیتالکرسی را با روشی ابداعی به طول ۴۰ متر در ۲.۵ متر در سه لایه در دو طرف ایستگاه اجرا شده است. این ابداع فضای خشک زندگی ماشینی مردم در طول روز و حرکت در این مسیر به فضای دلنشینی تبدیل کرده است.
در کنار پیادهسازی این ابداع جالب در ایستگاه دانشگاه غرفههایی برای نمایش آثار هنری و صنایع دستی در نظر گرفتهشده است که محیط این ایستگاهها را روح نواز و سرشار از حس هنر ساخته است.
این ایستگاه در دو طبقه سکوهای مسافر گیری و بلیتفروشی در مساحتی ۱۱۱۸۰ مترمربع در کنار در دانشگاه اصفهان پیادهسازی شده است. از این ایستگاه با گذراندن ۱۰۹۷ به ایستگاه کارگر در خط یک مترو اصفهان می رسیم.
ایستگاه کارگر:
ایستگاه کارگر هجدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال غرب اصفهان به بخش جنوبی این شهر است. این ایستگاه در خیابان هزار جریب مقابل ساختمان بهار و فنی حرفهای واقعشده است. مقابل خیابان کارگر بناشده است.

این ایستگاه در سه سطح تجاری بلیت فروش و سکو طراحی شده است. مساحت این ایستگاه در شمال شهر اصفهان ۱۳۸۵۰ مترمربع است که همراه با استفاده تجاری از سطح سوم آن بوده است. در این ایستگاه مترو که جز آخرین ها در مسیر یک است با طی ۸۷۰ متر به ایستگاه کوی امام می رسیم.
ایستگاه کوی امام
ایستگاه کارگر نوزدهمین ایستگاه های مترو اصفهان در مسیر اتصال شمال غرب اصفهان به بخش جنوبی این شهر است. این ایستگاه در خیابان آزادی خیابان هزار جریب واقعشده است. ایستگاه کوی امام دقیقا جلوی دانشکده فنی شهید مهاجر واقعشده است و دانشجویان را به خابگاه خود میرساند.
نمای داخلی ایستگاه کوی امام برگرفته از گنبد مسجد امام (ره) است، از این رو کاشیهای سنتی ۲۰ در ۲۰ سانتی متر در ۱۴ رنگ که قالب آنها فیروزهای بوده، مورد استفاده قرار گرفت، همچنین سقف و ستونهای ایستگاه از جنس استیل بوده و برای جان پناه از شیشه استفادهشده است.
در ایستگاه کوی امام یک نورگیر بزرگ در ابعاد چهار در ۴۰ متر قرارگرفته تا نور طبیعی را به بخش تجاری و گیت ایستگاه برساند، از این رو انعکاس نور فیروزهای کاشیها را میتوان در سقف ایستگاه مشاهده کرد.
ایستگاه کوی امام واقع در خط ۱ مترو اصفهان یکی از ایستگاههای منحصربهفرد در صنعت مترو به لحاظ معماری ایرانی اسلامی خاص خود میباشددر این ایستگاه به مطابق سازی فضای مترو با فرهنگ ایران و به ویژه اصفهان توجه ویژهای شده است. معماری اصیل ایرانی در کنار رنگآمیزی زیبای ابی فیروزه ای این ایستگاه را از ایستگاههای دیگر متمایز ساخته است. بازی رنگ و نور در این ایستگاه نگاه و توجه هر مسافری را به خود جلب میکند.

افزودن غرفه هایی به این ایستگاه برای نمایش صنایع دستی و هنری به جذابیت و گیرایی این ایستگاه افزوده است. فاصله این ایستگاه با ایستگاه بعدی خود ۱۱۸۵ متر است. ایستگاه کوی امام ۱۲ هزار مترمربع زیربنا دارد که طبقه اول آن تجاری با فضای مفید ۷۰۰ مترمربع، سپس «فروش بلیت» و بعد «سکو» است.
اگر شما هم می خواهید تبلیغاتتان در دیوارهای مترو دیده شود کلیک کنید
ایستگاه دفاع مقدس
ایستگاه دفاع مقدس یا پایانه صفه ایستگاه انتهایی و بیستمین ایستگاه های مترو اصفهان در خط ۱ میباشد. این ایستگاه در نزدیکی پایانه مسافربری صفه، محله کوی سپاهان و در ضلع شمالی پارک بانوان صدف قرارگرفته است.

بطوریکه اگر از سمت ترمینال صفه از ایستگاه خارج شویم ترمینال و در کنار آن با پارک بانوان صدف روبرو می شویم. در کنار این ایستگاه زیرگذری وجود دارد که یک سر آن به پارک بازی صفه و سمت دیگر آن به آن سوی خیابان کوی سپاهان میرسد.
هر قطار در این ایستگاه با فاصله زمانی ۱۵ دقیقه میرسد و پس از سوار شدن مسافرین فورا حرکت میکند تا بدون تاخیر در ایستگاههای دیگر حضور داشته باشد. حرکت اولین قطار راس ساعت ۶:۳۰ دقیقه شروع میشود.