داستان برند
تاریخچه برند، داستان برند نیست اما بخش مهمی از داستان برند خواهد بودداستان برند یک روایت منسجم است که شامل حقایق و احساساتی است که توسط کسب وکار شما ایجاد می شود. داستان برند باید واکنش احساسی را الهام ببخشد. چیزهایی که بر برند شما تاثیر می گذارند عبارتند از محصول، قیمت، تاریخ، کیفیت، بازاریابی، تجربه در فروشگاه، هدف، ارزش، محل، و مهمترین مورد، آنچه که دیگران در مورد شما می گویند.
داستان کسب وکارتان را برای مخاطبانتان بیان کنید
داستان کسب وکارتان را برای افراد بیان کنید چرا که افراد عاشق شنیدن این قبیل داستان ها هستند به علاوه موجب اعتماد بیشتر موخاطب به برند شما شده و ارزش خاصی از برندتان درذهن مشتری ایجاد میکند. اما بیان داستان هم شیوه ی خاص خود ر دارد. بهتر است برای بیان داستان کسب وکارتان از اصول درست آن پیروی کنید. برای اینکه اصول را بدانید این مقاله را دنبال کنید.
چگونه داستان برندرا بهتر بیان کنیم؟
برای آنکه بتوانید داستان برندتان را به خوبی بیان کنید نیاز دارید مواردی رابه خوبی بشناسید و مواردی را رعایت کنید در ابتدای امر باید برند خودتان و مخاطبان برندتان را به خوبی بشناسید. برای نوشتن داستان برند به موارد زیر توجه کافی را داشته باشید
برندتان را وب بشناسید:
اولین گام لازم، داشتن شناخت جامع و صحیحی از برند خود است. دانستن پاسخ سوالاتی مانند اینکه برند شما دقیقاً چه ویژگی منحصربهفردی دارد؟هویت برندتان چیست؟ ارزشهای بنیادی سازمان شما کدامند و قرار است چه مفهومی را به مخاطبان انتقال دهید، شما را به شناخت جامعی از برند خواهد رساند.
چشماندازی واضح داشته باشید.
پس از تعیین هویت خود، لازم است ماموریت، چشمانداز و ارزشهای سازمان خود و همچنین برنامههای آتی خود را بیان کرده و به نحوی ثبات قدم خود را در این راستا نشان دهید. همچنین بهتر است به تغییرات سازمان در طی زمان و ویژگیهای متمایز خود اشاره کنید.
شناخت پرسونای مخاطب
شناخت پرسونای مخاطب و داشتن درک درستی از ارزش ها، چالش ها و نیاز های آنان برای ایجاد تعامل برای داشتن ارتباطی عمیق و پایدار با مخاطبان از مسائلی است که نباید از آن غافل شوید. اگر مخاطب خود را به خوبی نشناسید نمیتوانید ارتباط درستی با او برقرار کنید.
تخصص و تمایز خود را به طور واضح بیان کنید.
بهتر است در داستان برند به طور مستقیم به ویژگی و تخصص اصلی خود اشاره کرده و بر آن تمرکز کنید. اگر بخواهید لیستس از مهارت ها و تخصص های خود را در اختیار مخاطب قرار دهید، نه تنها مخاطبان خود را گیج کرده بلکه به او اجازه نمدهید ارزشی ویژه و تخصصی خاص از شما در ذهنش داشته باشد. بنابراین مخاطب نمیتواند شما را به عنوان برندی متمایز از رقبا بشناسد
از پیچیدگی دوری کنید.
بهترین داستان برند، داستانی است که در عین سادگی، بتواند احساسات مخاطبان را درگیر کند و بگوید برند شما قادر است کدام یک از مشکلات و چالشهای مخاطبان را، از چه طریقی برطرف نماید.
آرکتایپ برند خود را بشناسید.
برای آنکه بتوانید داستان برند جذابی را از خود در اختیار مخاطبان قرار دهید باید در ابتدا آرکتایپ کسب وکارتان را به خوبی بشناسید و نوع داستان و طرز بیان داستان برندتان باید متناسب با آرکتایپ برندتان باشد.
داستان برند یا محتوای تبلیغاتی؟
داستان برند باید به گونهای باشد که مخاطب بتواند به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و هیچ شک و شبههای باقی نماند. در حال که محتواهای تبلیغاتی این ویژگی را ندارند. داستان برندتان را با محتواهای تبلیغاتی اشتباه نگیرید.
پله پله تا ساخت بهترین داستان کسب و کار:
مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید و انجام دهید تا داستانی اصولی و جذاب برای کسب وکارتان آماده کنید:
-
محتوای مورد نظر برای داستان برندتان را بنویسید:
برای اینکار ابتدا باید بدانید مخاطبان شما، چه اطلاعاتی از شما می خواهند داشته باشند؟هم چنین بدانید چرا شما برای آنها اهمیت دارید و این اهمیت از چه نظر است؟ با بیان داستان برندتان میتوناید با مخاطبان تان ارتباط برقرار کنید و اطلاعات مورد نیاز شان از برندتان را در اختیارشان قرار دهید.
-
داستان را دقیق و با جزئیات بیان کنید.
برای آماده سازی برندتان باید نکاتی را در نظر داشته باشید. داستان برند باید دقیق باشد ودربیان آن به حد لازم به جزئیات بپردازید. به علاوه داستان باید به زبان ساده و صریح بیان شود. نباید هیچ جای گنگ و ابهامی وجود داشته باشدو به طوری جذاب بیان شود که مخاطب تمایل داشته باشد داستان را تا انتها بخواند نه اینکه آن را نصفه و نیمه رها کند.ایجاد اشتیاق در خواننده وظیفه شما است.
-
در داستان برند چه چیز هایی باید بیان شود؟
مواردی که در بیان داستان باید حتما مطرح شود را در نظر بگیرید، مواردی که مخاطب نیاز دارد بداند و بیان آنها به جذب مخاطب و ارزش برندتان در ذهن مخاطب تاثیر بسیاری دارد باید در داستان مطرح شوند. تاثیر آمار ارقام را دست کم نگیرید. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برند شما چه ارزشی را به مخاطبان خود ارائه میدهد؟
- مزایای برندتان در مقایسه با رقبا چه مواردی هستند؟
- مخاطبان برند تان چه ویژگی هایی دارند؟
- چه چیزی شما را از رقبایتان متمایز میکند؟
-
داستان برندتان را اختصاصی کنید.
اگر کسب و کار شما به گونه ای است که چند مدل مخاطب دارد، باید بیان و لحنتان را به گونه ای تغییر دهید تا برای همه آنها مناسب باشد.
حتی اگر کسب و کار شما به گونه ای است که تنها یک مدل مخاطب هدف دارد، باید درباره سن و محل زندگی و نژاد آن گروه افراد نیز فکر کرده و بیان متناسب آنان افراد را به کار برید.
اگر به جزئیات و ویژگی های اختصاصی آنها اهمیت و آنها را در ارتباطات مدنظر بگیرید، بدون شک آنها هم به شما توجه کرده و به گفته هایتان اهمیت خواهند داد.
ختم کلام
در نهایت اگر خلق داستان برند شماخلاقانه بوده، بر سر زبانها افتاده و برای مخاطبان باورپذیر است ، نشان دهندهی موفقیت شما در خلق آن داستان برند است. برای خلق داستان برندی موفق باید فردی متخصص مسئولیت آن را برعهده بگیرد تا بتواند داستان شما را به بهتربن نحو خلق کند و ضمن افزایش آگاهی از برند صدای برندتان به گوش افراد بسیاری برسد.