مقدمه:
ارزیابی عملکرد فرصتی را برای مدیران همراه می آورد تا بتوانند عملکرد کارکنان سازمان خود را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند. ارزیابی عملکرد برای ایجاد یک تیم کاری قدرتمند کاملاحیاتی و ضروری است. یک سیستم ارزیابی عملکردشامل یک فرم ارزیابی استاندارد ، اقدامات استاندارد عملکرد ، دستورالعمل های ارائه بازخورد و روش های انضباطی است، و زمانی که این امر درست و کامل انجام شود، ارزیابی عملکرد می تواند مرزهای قابل قبول عملکرد را تقویت کند ، شناخت کارکنان و ارتباط موثر را ارتقا دهد و افراد را برای انجام بهترین کارها برای خود و تمرین ترغیب کند. اهداف اولیه یک سیستم ارزیابی عملکرد، ارایه یک ارزیابی عادلانه از مشارکت یک کارمند در نیروی کار، ایجاد اسناد ارزیابی دقیق برای حفاظت از هم کارمند و هم کارفرما، و دستیابی به سطح بالایی از کیفیت و کمیت در کار تولید شده میباشد
تعریف ارزیابی عملکرد
ارزیابی عملکرد به عنوان یک روش رسمی و سازنده برای اندازهگیری کار کارمند و نتایج براساس مسیولیت های شغلی آنها تعریف میشود. آن برای اندازهگیری میزان ارزش افزوده توسط یک کارمند از نظر افزایش درآمد تجاری، در مقایسه با استانداردهای صنعت و بازگشت کلی کارکنان به سرمایهگذاری (ROI)مورد استفاده قرار میگیرد.
تمامی سازمانهایی که هنر “بردن از داخل” را با تمرکز درونی نسبت به کارمندان خود آموختهاند، بر فرآیند ارزیابی عملکرد نظاممند برای اندازهگیری و ارزیابی عملکرد کارکنان متکی هستند. در حالت ایدهآل، کارکنان هر سال در anniversaries کار خود درجهبندی میشوند که براساس آنها یا ترفیع داده میشوند یا توزیع مناسب حقوق را افزایش میدهند. ارزیابی عملکرد نیز نقش مستقیمی در فراهم آوردن بازخورد دورهای به کارمندان ایفا میکند، به گونهای که آنها از نظر معیارهای عملکرد خود آگاهتر هستند
اهداف ارزایابی عملکرد:
ارزیابی عملکرد دورهای یک کارت گزارش کارمند از مدیر خود است که کار او را در یک زمان خاص و دامنه بهبود انجام دادهاست
یک کارفرما میتواند بازخورد ثابتی را در نقاط قوت کارکنان ارایه دهد و برای بهبود در حوزههایی که کارکنان باید روی آن کار کنند، تلاش کند
این یک پلت فرم یکپارچه برای هر دو کارمند و هم کارفرما برای رسیدن به زمینههای مشترک در مورد چیزی است که هر دو فکر میکنند مناسب یک عملکرد با کیفیت است. این امر به بهبود ارتباط کمک میکند، که معمولا منجر به معیارهای تیمی بهتر و دقیقتر میشود و در نتیجه منجر به بهبود نتایج عملکرد میشود.
هدف از این فرآیند ارزیابی عملکرد، بهبود روش یک تیم و یا یک سازمان برای رسیدن به سطوح بالاتر رضایت مشتری است.
یک مدیر باید به طور منظم اعضای تیم خود را ارزیابی کند و نه تنها یکبار در سال. به این ترتیب، تیم میتواند مشکلات جدید و غیرمنتظره با کار ثابت برای بهبود قابلیت و کارایی را دفع کند.
مدیریت یک سازمان میتواند جلسات آموزشی کارکنان و مهارتهای توسعه مهارتها را براساس حوزههای توسعه که بعد از یک جلسه ارزیابی عملکرد شناخته میشوند، انجام دهد
مدیریت میتواند به طور موثر تیم را مدیریت کرده و بعد از ارزیابی اهداف و معیارهای تعیینشده عملکرد، تخصیص منابع تولیدی را هدایت کند.
ارزیابی عملکرد منظم میتواند به تعیین دامنه رشد در شغل یک کارمند و میزان انگیزش کمک کند که با آن به موفقیت یک سازمان کمک میکند
ارزیابی عملکرد به یک کارمند اجازه میدهد تا درک کند که در کجا با دیگران در سازمان مقایسه میشود.
مزایای ارزیابی عملکرد:
حال که میدانیم چرا فرآیند ارزیابی عملکرد کارکنان امری ضروری است، بهتر است به ۵ مزیت مهم و کلیدی که ارزیابی عملکرد کارمندان ارایه میدهد نگاهی بیندازیم.
-
ارتباطات بهبود یافته
در فرآیندهای ارزیابی عملکرد پرسنل، مدیران به اعضای تیم بازخورد میدهند. این بازخورد براساس تکالیف آنها، درک آنها از آن، تکمیل و تحویل است. با استفاده از این بازخورد، کارمندان میتوانند کار خود را بهبود داده و هر نقطه ای را که توسط مدیران آنها شناسایی شدهاست را مسدود کنند. همچنین مسائل بسیاری را روشن میکند که کارکنان ممکن است نیاز داشته باشند و باید مورد توجه قرار گیرند. این کار به برقراری ارتباط صادقانه و صادقانه بین مدیر و تیم کمک میکند.
-
یک مسیر شغلی ایجاد کنید
مدیران به کارمندان خود با تکالیف و اینکه چگونه میتوانند به طور موثر آنها را انجام دهند، کمک میکنند. یک جلسه ارزیابی عملکرد زمان مناسبی برای بررسی مسیر شغلی کارکنان است. این به کارمندان این امکان را میدهد که بدانند اهداف آینده آنها چیست و باید چه کاری برای رسیدن به آنجا انجام دهند. این کار به آنها کمک میکند تا اهداف کوچک و دستیافتنی را ایجاد کرده، deadlines را به آن اختصاص دهند و به سمت تکمیل کار کنند. همچنین به کارمندان این امکان را میدهد که بدانند در کدام سلسلهمراتب قرار دارند و در سالهای آینده کجا خواهند بود
-
سطوح بررسی تعامل
کارکنان درگیر بهتر از همتایان خود عمل میکنند. آنها بازیکنان تیمی بهتری هستند، مفیدتر هستند و به همتایان خود کمک میکنند تا به طور فعال بیرون بروند. ارزیابی عملکرد پرسنل زمان مناسبی برای بررسی نحوه استخدام یک کارمند است. این نه تنها به شما کمک میکند درک کنید که کارمند چطور درگیر است، بلکه به شما اجازه میدهد که بدانید چه مراحلی برای تضمین تعامل بالا لازم است.
-
برای خودتان بازخورد بگیرید
یک جلسه ارزیابی عملکرد تنها برای ارایه بازخورد نیست؛ این یک فرصت خوب برای بازخورد عملکرد شما از اعضای تیم است. درک کنید که مناطق gap چه هستند و چه کار بیشتری میتوانید انجام دهید تا عملکرد اعضای تیم خود را بهبود بخشید و یک مربی خوب برای آنها باشید.
-
برنامهریزی منابع
ارزیابی کارکنان به درک این که چگونه یک کارمند انجام میدهد و وظایف آینده آنها چه میتواند باشد، کمک میکند. این نه تنها به مدیریت اهداف موثر بلکه در برنامهریزی منابع نیز کمک میکند. شما میتوانید به طور موثر منابع خود را برای اضافه کردن اعضای جدید به تیم خود تخصیص دهید.
روشهای ارزیابی عملکرد:
پنج روش حیاتی وجود دارد. استفاده از تنها یکی از این روشهای ارزیابی عملکرد ممکن است به یک سازمان کمک کند تا اطلاعات یک جانبه را به دست آورد در حالی که از چندین روش برای به دست آوردن بینشهایی از دیدگاههای مختلف استفاده میکند، که در شکلدهی یک تصمیم بدون تعصب و اجرا سازی سودمند خواهد بود.
-
خود ارزیابی
این یک روش شگفتانگیز برای شروع با بازبینیهای کارمندان است. خود ارزیابی زمانی است که انتظار میرود یک کارمند با حفظ برخی معیارهای ارزیابی خود را با استفاده از سوالات با انتخاب چندگانه یا سوالات بیانتها تعیین کند. بعد از انجام ارزیابی خود، مدیریت فرصتی برای ارزیابی منصفانه یک کارمند با در نظر گرفتن افکار خود در مورد عملکرد آنها دارد.
مدیریت یک سازمان میتواند هر کارمند را با درجهبندی مدیر خود مقایسه کند، که باعث میشود فرآیند ارزیابی عملکرد جامع و کارآمد باشد. فاصله بین رتبهبندی ارزیابیشده و درجهبندی ناظر را می توان برای حفظ سطح مشخصی از شفافیت مورد بحث قرار داد.
-
ارزیابی ۳۶۰ درجه کارمند
در این روش ارزیابی عملکرد، یک کارمند از لحاظ پیشرفتهای انجامشده توسط او در تیم و همچنین تیمهای خارجی درجهبندی میشود. ورودیها از بخشهای مختلف، همراه با ارزیابی انجامشده توسط سرپرستان مستقیم و همتایان فوری نیز در نظر گرفته میشوند. بنابراین، در بازخورد ۳۶۰ درجه، هر کارمند برای کار مطابق با توصیف شغل آنها و همچنین کار انجامشده توسط آنها در ارتباط با تیمهای دیگر مجاز میشود.
-
مقیاس درجهبندی گرافیک
این یکی از رایجترین روشهای ارزیابی عملکرد توسط سرپرستان است. مقادیر عددی متناظر با مقادیر از فقرا تا عالی را می توان در این مقیاس مورد استفاده قرار داد، و ارزیابی موازی اعضای گروه چندگانه را می توان با استفاده از این مقیاس گرافیکی انجام داد. مهارتها، تخصص، رفتار و دیگر ویژگیها در مقایسه با دیگران در یک تیم را می توان ارزیابی کرد. مهم است که هر کارمند ارزش هر موجودیت را از لحاظ موفقیت و شکست درک کند. این مقیاس باید به طور ایدهآل برای هر کارمند یکسان باشد.
-
چک لیست رشد
هر سازمان یک نقشه راه خاص برای هر کارمند برای تحولات آنها و نیز رفتار نمایش داده دارد. این روش حفظ یک چک لیست برای توسعه یکی از most روشهای ارزیابی عملکرد است. این چک لیست سوالات dichotomous دارد که پاسخ آن باید مثبت باشد. اگر نه، در اینصورت کارمند نیازمند آموزش پیشرفته در زمینههایی است که در آن به بهبود نیاز دارد.
-
فهرست وقایع معوق
رویدادهایی در حرفه هر کارمند با سازمانی وجود دارد که در آن او باید مهارت و تخصص بسیار زیادی را به نمایش بگذارد. یک مدیر هوشمند همیشه تمایل دارد لیستی از رویدادهای مورد نیاز را حفظ کند که در آن کارمندان ویژگیهای خوب یا بد را نشان میدهند
سخن آخر نیمو:
ارزیابی عملکرد از اقدامات بسیار ضروری است که مدیران باید در سازمان خود انجام دهند. ارزیابی عملکرد به ارزیابی کارکنان و در نتیجه افزایش بهره وری سازمان در صورت انجام اقدامات مناسب کمک بسیاری خواهد کرد. ضروری است ارزیابی عملکرد کرکنان بخش های مختلف توسط تیم حرفه ای و متخصص انجام شود تا نتایج مطلوبی برای مدیران سازمان همراه داشته باشد. در این راستا کارشناسان خبره موتور توسعه نیمو شما را یاری خواهند کرد. کارشناسان تیم نیمو در انجام ارزیابی عملکرد دارای سابقه ای درخشان در سازمان های کوچک و بزرگ مختلفی هستند شما می توانید با تکیه بر این تجربه ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان تان را به تیم نیمو بسپارید.